Semeda Υπόδημα με Ειδικά Διαμορφωτήρια Dennis Brown

Semeda Κνημοποδικά Παπούτσια Dennis Brown για Ραιβοϊπποποδία (Clubfoot)

113684

200,00 €
με ΦΠΑ

Ο κηδεμόνας Dennis Brown είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεθόδου Ponseti για την θεραπεία της ραιβοϊπποποδίας.

Προσθέστε επίσης

Προϊόν

Semeda Eco-Brace Μπάρα για Παπούτσια Ραιβοϊπποποδίας Dennis Brown

Semeda Eco-Brace Μπάρα για Παπούτσια Ραιβοϊπποποδίας Dennis Brown

220,00 €
ΧΡΩΜΑ
ΜΕΓΕΘΟΣ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
  Δωρεάν Μεταφορικά

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες πάνω από 50 ευρώ

  Δωρεάν Αλλαγές

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε να επιστρέψετε ή να αλλάξετε κάποιο προϊόν

  Ασφαλείς και Γρήγορες Αγορές

Ακολουθούμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την Ασφάλεια των Δεδομένων

Μετά από μια περίοδο περίπου 5 γύψων η κοιλοποδία, η προσαγωγή και η ραιβότητα έχουν διορθωθεί. Για την διόρθωση της ιπποποδίας γίνεται σχεδόν πάντοτε διαδερμική τενοτομή του Αχιλλείου τένοντα και στην συνέχεια τοποθετείται ο τελευταίος γύψος για 3 εβδομάδες.

Η διόρθωση διατηρείται με ναρθηκοποίηση του ποδιού με την χρήση κηδεμόνα Dennis Brown, ο οποίος και διατηρείται μέχρι την ηλικία των 2-4 ετών. Τα πόδια που έχουν αντιμετωπιστεί με την μέθοδο αυτή, έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατά, εύκαμπτα και ανώδυνα επιτρέποντας μια φυσιολογική ζωή.

Για μονόπλευρες περιπτώσεις, ο κηδεμόνας ρυθμίζεται σε 60° με 70° εξωτερική στροφή στην πλευρά της ραιβοϊπποποδίας, και στις 30° με 40° στο φυσιολογικό πόδι.

 Στην αμφοτερόπλευρη ραιβοϊπποποδία ο κηδεμόνας ρυθμίζεται στις 70° εξωτερική στροφή και στα δυο πόδια. Η μπάρα πρέπει να έχει επαρκές μήκος έτσι ώστε οι πτέρνες των παπουτσιών να απέχουν μεταξύ τους όσο και η απόσταση των ώμων.

Ένα πολύ συχνό λάθος είναι η χρήση μιας κοντής μπάρας, που είναι άβολη για το παιδί. Η κοντή μπάρα είναι μια συχνή αιτία μη συμμόρφωσης με τον κηδεμόνα. Η μπάρα πρέπει να κάμπτεται 5° έως 10°με το κυρτό μακριά από το παιδί, έτσι ώστε να συγκρατούνται τα πόδια σε ραχιαία έκταση.

Ο κηδεμόνας πρέπει να φοριέται συνεχώς (μέρα και νύχτα) για τους πρώτους 3 μήνες μετά την αφαίρεση του τελευταίου γύψου. Στην συνέχεια, το παιδί πρέπει να φορά τον κηδεμόνα για 12 ώρες την νύχτα και 2 έως 4 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, συνολικά 14-16 ώρες το 24-ωρο. Το πρωτόκολλο αυτό συνεχίζεται μέχρι την ηλικία των 3 έως 4 ετών.

Περιστασιακά, το παιδί μπορεί να αναπτύξει βλαισότητα της πτέρνας και έξω στροφή της κνήμης κατά την διάρκεια χρήσης του κηδεμόνα. Στην περίπτωση αυτή, ο θεράπων ιατρός θα πρέπει να ελαττώσει την έξω στροφή των παπουτσιών στην μπάρα από τις 70° στις 40°.

Οι χειρισμοί Ponseti σε συνδυασμό με τη διαδερμική τενοτομή συνήθως επιτυγχάνουν ένα άριστο αποτέλεσμα. Όμως χωρίς ένα αυστηρό πρόγραμμα χρήσης του κηδεμόνα μετά, η υποτροπή θα συμβεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των περιπτώσεων, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με το ποσοστό υποτροπής στις οικογένειες, που συμμορφώνονται με το πρόγραμμα, και είναι μικρότερο του 6%.

Κατά την διάρκεια της πρώτης και δεύτερης βραδιάς εφαρμογής του κηδεμόνα το μωρό μπορεί να είναι ανήσυχο, καθώς προσαρμόζεται στο γεγονός ότι τα πόδια του είναι ενωμένα με την μπάρα.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αφαιρέσετε τον κηδεμόνα, διότι η υποτροπή της ραιβοϊπποποδίας είναι δεδομένη εάν δεν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες εφαρμογής του κηδεμόνα. Μετά την δεύτερη νύκτα το μωρό θα έχει προσαρμοστεί.

Ακόμα και ένα καλά διορθωμένο πόδι έχει την τάση να υποτροπιάζει μέχρι το παιδί να φθάσει στην ηλικία των 4 ετών.

Ο κηδεμόνας απαγωγής είναι η μόνη μέθοδος αποφυγής υποτροπής της ραιβοϊπποποδίας, και αυτό επιτυγχάνεται κατά 95% όταν τηρηθούν κατά γράμμα οι κανόνες εφαρμογής του. Η χρήση του κηδεμόνα δεν θα καθυστερήσει την ανάπτυξη του παιδιού σας, σε ότι έχει σχέση με το κάθισμα, το μπουσούλημα και την βάδιση.

Σε όλους τους ασθενείς με μονόπλευρη ραιβοϊπποποδία, το προσβεβλημένο άκρο πόδι είναι ελαφρώς βραχύτερο (κατά μέσο όρο 1,3 εκατοστά) και στενότερο (μέσος όρος 0,4 εκατοστά) σε σχέση με το φυσιολογικό.

Αποτελείται από ένα ζεύγος μποτάκια τα οποία έχουν εσωτερική επένδυση σταθερής σιλικόνης για μέγιστη εφαρμογή προσαρμογή και άνεση. Με δύο οπές στο οπίσθιο τμήμα τους για τον έλεγχο της σωστής τοποθέτησης του πέλματος στο υπόδημα.

Εξωτερική επένδυση μαλακού δέρματος με τρεις μεταλλικές πόρπες για εύκολο κλείσιμο που όμως δεν επιτρέπει στο βρέφος να αφαιρέσει τα υποδήματα. Η βάση του υποδήματος αποτελείται από άκαμπτο πλαστικό και με υποδοχή κουμπιού για εύκολη ασφάλιση και απασφάλιση από τη μεταλλική μπάρα που ενώνει τα δύο μποτάκια.

Η μπάρα αποτελείται από δύο μεταλλικά τμήματα που συνδέονται με πλαστική ασφάλεια που επιτρέπει την αυξομείωση της απόστασης των υποδημάτων και με δύο μηχανισμούς με αρίθμηση μοιρών για την απαγωγή του πέλματος.

Για την αντιμετώπιση της συγγενούς ρευοϋποποδίας και για συντηρητική αντιμετώπιση στροφικών παραμορφώσεων κάτω άκρων. Απαραιτήτως να εφαρμόζεται, ρυθμίζεται και παρακολουθείται από ορθοπεδικό ιατρό.

Μέτρηση μήκους πέλματος – Μέτρηση περιφέρειας δαχτύλων – Μέτρηση περιφέρειας σφυρών

113684

142-1811-0

Χαρακτηριστικά

ΤΥΠΟΣ
Νάρθηκες

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς

Κωδ.Κατασκευαστή
142-1811-0
Σχετικά Προϊόντα ( 5 ακόμα προϊόντα στην κατηγορία )

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού